Preview Mode Links will not work in preview mode

Dev.Cast

Feb 23, 2016

A week ago I met, together with my colleagues Tess Ferrandez and Peter Drougge, Christian Heilmann, formerly Mozilla, but nowadays Microsoft and discussed the state of the web. (What a pompous title.) Christian travels literally around the world and talks with developers (and other people) about the web.

We had a greate...


Feb 17, 2016

Tobii, är ett svensk företag som är världsledande på eyetracking. De har utvecklat många intressanta produkter som använts i många spännande tillämpningar.

Nu har de också kommit ut med en produkt som en "vanlig" användare kan köpa (och utveckla emot), tobii eyeX. Den går att använda i ett flertal spel,...


Feb 10, 2016

När jag var yngre skrev man helt enkelt några html-filer och sedan ftp:ade ut dem på sin webbserver (detta skall läsas med en något darrande gammal röst) men nu skall man linta, transpila, kompilera, minifiera och annat innan de hamnar på servern.

Det är just allt detta som Bower, Grunt och Gulp hjälper oss...


Feb 2, 2016

Det finns en hel hög med elektroniska valutor, inte bara BitCoin, som är den mest kända. Många är fortfarande skakiga, men det verkar ändå som att utvecklingen går emot en digital valuta. (Varför inte, allt håller på att bli digitalt.)

För att sätta mig in i digitala valutor intervjuar jag i veckans avsnitt...